Ambassade van België in Oeganda

België in Oeganda

Welkom op onze website!

 
Ambassade

U bent een Belg die onlangs naar Oeganda is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Kampala? U reist als toerist door Oeganda en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Oeganda gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

OPGELET

Vanaf 06/03/2017 dienen alle visumaanvragers voor België hun aanvraagformulier online in te vullen ALVORENS zich aan te bieden op de ambassade. Het formulier is beschikbaar op de volgende link: http://visaonweb.diplomatie.be.

Vanaf dezelfde dag MOET een afspraak genomen worden. Dit is mogelijk door deze link te gebruiken.Vertalers of andere bemiddelaars die zich aandienen behoren NOOIT tot de Ambassade

Nieuws

10 sep

Buitenlandse Zaken staat momenteel in contact met 16 Belgen die wensen te worden geëvacueerd uit de regio die door orkaan Irma is getroffen. Daarover is er permanent overleg met Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

09 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders volgt de evolutie van de orkaan Irma in de Caraïben nauwgezet op. Onze ambassades en consulaten geven raad en instructies aan de Belgen. Landgenoten die in de regio op reis zijn, kunnen op elk moment via het noodnummer contact opnemen met onze diplomatieke posten. Het blijft aangewezen om de instructies van de lokale overheden strikt op te volgen. 

09 sep

Vicepremier en minister van buitenlandse zaken Didier Reynders betuigt zijn medeleven aan de families en vrienden van de slachtoffers van de aardbeving in Mexico. 

08 sep

Het Internationale Rode Kruis (ICRC) lanceert vandaag met de steun van België formeel de allereerste Humanitaire Impact Bond. België is samen met het ICRC de grondlegger van het nieuwe financieringsmechanisme dat wordt ingezet om drie fysieke rehabilitatiecentra te bouwen in gebieden geteisterd door conflict. “Met de Humanitaire Impact Bond krijgen duizenden hulpbehoevenden, die eerder geen hulp kregen, toegang tot revalidatie en kunnen ze een menswaardig leven opbouwen,” zegt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo.

06 sep

Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders dient de Belgische adviesvraag over de verenigbaarheid van het Investment Court System (ICS) met de Europese verdragen in bij het Europees Hof van Justitie. ICS is het hervormde geschillenbeslechtingsysteem tussen Staten en investeerders dat werd opgenomen in het economische en handelsakkoord tussen de EU en Canada (CETA). Op basis van een voorstel van Minister Reynders werd vanmorgen in het Overlegcomité een akkoord bereikt tussen de federale regering en de gefedereerde entiteiten.